In Memoriam Nelly Stienstra R.I.P.

In de nacht van 18 op 19 januari 2016 overleed plotseling dr. Nelly Stienstra, onze voorzitter.  Ze werd geboren op 21 juni 1946 in Winterswijk en groeide o.a. op in Argentinië, waar ze op dezelfde middelbare school  zat als (later) koningin Maxima.  In Utrecht studeerde ze Engelse taal- en letterkunde, Algemene Taalwetenschappen en Theologie.  Ze promoveerde in 1993  op metaforen in de Bijbel.  Decennia was ze universitair docent en onderzoeker aan de Universiteit Utrecht.  Vele tolk-vertalers en docenten Engels werden mede door haar opgeleid. Nelly: “Vertalen is een vak.”
Begin jaren `80 werd zij katholiek.  Twintig jaren lang was ze de steun en toeverlaat voor mgr. Hendriksen (1907-2001), titulair bisschop van Eumenia (in het huidige Turkije) en de voormalige hulpbisschop van Utrecht. Ze sprak vloeiend acht talen. “Dat is erg handig in alle internationale contacten,” gaf mgr. Hendriksen dankbaar aan.  In 2003 legde Nelly Stienstra een extra gelofte af: ze ontving de maagdenwijding uit handen van kardinaal Simonis. Zo werd ze Virgo Consecrata (=V.C.),  zoals in de eerste zes eeuwen van de christelijke kerk vrouwen  in de wereld leefden en werkten én daarnaast zich extra belangeloos voor de Kerk inzette.
Inzetten voor de kerk – dat deed Nelly met hart en ziel. Als lector. Als gastvrouw. Als bestuurslid, organisator en voorzitter van diverse commissies en besturen.  Zij vertaalde pro Deo honderden documenten en toespraken in diverse talen voor bisschoppen en priesters.  Ze ging dagelijks naar de Heilige Mis op het Ariënskonvikt en in de Sint Catharina-kathedraal.  We missen haar bijzondere inbreng.  Moge zij rusten in vrede en genade vinden bij de Heer onze God.
https://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/crk-voorzitter-nelly-stienstra-overleden